Υλικά
- 250γρ ξινή μυζήθρα
- 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 3 κουτ. σούπας τσικουδιά
- ½ φλιτζ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
- Μέλι, κανέλα, σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή εύπαλστη ζύμη. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.)
- Ζυμώνουμε και χωρίζουμε σε μπάλες μεγέθους όσο ένα μανταρίνι.
- Θρυμματίζουμε την μυζήθρα και την ανακατεύουμε με ελάχιστο νερό, να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Φτιάχνουμε μπαλάκια με την μυζήθρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε μία -μία τις μπάλες ζύμης και στο κέντρο τους βάζουμε από μία μπαλίτσα μυζήθρας.
- Κλείνουμε τα ζυμαράκια και με τον πλάστη ανοίγουμε την γεμισμένη πίτα.
- Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι.