ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ροβίτσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- από 2 κγ κόλιαντρο, κουρκουμά και κύμινο σε σκόνη
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε και σουρώνουμε την ροβίτσα. Εάν θέλουμε, την μουλιάζουμε για 20 περίπου λεπτά, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Ενώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με την ροβίτσα, και προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
- Υπάρχει η προοπτική του να αφαιρέσετε τα φλούδια που θα ανέβουν στην επιφάνεια της σούπας-για να είναι υποτίθεται πιο εύπεπτη-αλλά έχουν υψηλή διατροφική αξία, και για εμένα δεν κάνουν καμία διαφορά, οπότε πλέον δεν τα αφαιρώ.
- Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
- Τέλος, προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να πάρει μόλις μια βράση.
- Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι, ρίγανη, και λίγο ακόμα ωμό ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου