Ροβίτσα σούπα

ΥΛΙΚΑ
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεπλένουμε και σουρώνουμε την ροβίτσα. Εάν θέλουμε, την μουλιάζουμε για 20 περίπου λεπτά, αλλά δεν είναι απαραίτητο. 
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Ενώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με την ροβίτσα, και προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα. 
  3. Υπάρχει η προοπτική του να αφαιρέσετε τα φλούδια που θα ανέβουν στην επιφάνεια της σούπας-για να είναι υποτίθεται πιο εύπεπτη-αλλά έχουν υψηλή διατροφική αξία, και για εμένα δεν κάνουν καμία διαφορά, οπότε πλέον δεν τα αφαιρώ.
  4. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να πάρει μόλις μια βράση.
  6. Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι, ρίγανη, και λίγο ακόμα ωμό ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο. 

 Επιστροφή στις Σούπες

 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html

Σχόλια