Ταραμοσαλάτα λευκή

Η ταραμοσαλάτα είναι το βασιλικό έδεσμα την περίοδο της Σαρακοστής. Δεν νοείται Καθαρά Δευτέρα χωρίς αυτήν την παραδοσιακή πατροπαράδοτη σαλάτα. Δεν είναι δύσκολο να γίνει, αρκεί να έχεις ένα μίξερ. Και βγαίνει και πολύ οικονομική σε σχέση με τα παλιά χρόνια που την έφτιαχναν στο γουδί. Τολμήστε το και θα με θυμηθείτε!!


Υλικά

  • 150γρ ταραμά καθαρό (η ποιότητα του ταραμά θα κάνει την διαφορά) 
  • 300γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί (περίπου 1 φρατζόλα) 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι 
  • ελαιόλαδο περίπου 250ml, ίσως λίγο παραπάνω. Η δοκιμή θα δείξει.
  • χυμό από 1 λεμόνι (ίσως και λιγότερο, ανάλογα πόσο ξινή την θέλετε) 

Εκτέλεση  

  1.  Μουλιάζουμε το ψωμί και αφαιρούμε την κόρα.
  2. Στύβουμε καλά την ψίχα και την βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη
  3. Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το ρίχνουμε στο μπλέντερ. Το δουλεύουμε για λίγο ίσα να διαλυθεί.
  4. Ρίχνουμε τον ταραμά και το δουλεύουμε πάλι για λίγο μαζί με το κρεμμύδι.
  5. Τώρα, ανάλογα με την γεύση του καθενός, ενώ δουλεύει το μπλέντερ ρίχνουμε εναλλακτικά πρώτα λίγο λάδι και μετά λίγη ψίχα.
  6. Συνεχίζουμε έτσι δοκιμάζοντας συνεχώς και σταματάμε όταν θα το φέρουμε στην γεύση μας. Άλλος θέλει την ταραμοσαλάτα αλμυρή και άλλος πιο γλυκιά.
  7. Όταν τελειώσουμε, αφήνουμε το μπλέντερ να δουλεύει και ρίχνουμε το λεμόνι, πολύ σιγά και με διακοπές για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα.

Είσαστε έτοιμοι και η πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα σας, περιμένει την επιδρομή της λαγάνας!!!!!


                                                 Επιστροφή στις σαλάτες

                                                                 http://proiontaghs-syntages.blogspot.gr/p/blog-page_53.html


Σχόλια